Versenyben Csáki László filmje San Joséban

2011.03.03. 11:45

Három magyar film, Orosz Dénes Poligamy, Dyga Zsombor Köntörfalak és Csáki László Bádogváros című filmje is szerepel a kaliforniai San Joséban megrendezett 21. Cinequest Filmfesztiválon.

A kedden kezdődött, csaknem kéthetes fesztiválon több mint 170 filmet mutatnak be a világ több mint 40 országából. A Poligamyt, Orosz Dénes 2009-ben bemutatott első nagyjátékfilmjét - ami a tavalyi évben a legtöbb magyar nézőt vonzó romantikus vígjáték volt - háromszor láthatja a Cinequest közönsége.

A Poligamy mellett a Global Landscapes szekcióban vetítik Dyga Zsombor Köntörfalak című filmjét is, amely a tavalyi Magyar Filmszemlén négy díjat is kapott.

A fiatal tehetségek alkotásait előtérbe helyező nemzetközi független filmfesztivál Maverick versenyprogramjában a rövidfilmek között vetítik Csáki László Bádogváros című, 27 perces dokumentumfilmjét, amely a 2010-es Magyar Filmszemlén megosztva megkapta a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat.

A fesztivál nyitófilmje John Turturro negyedik rendezése, a Passione volt. Az amerikai színész-rendező kapta idén a fesztivál Maverick Spirit Award díját, amellyel korábban olyan hírességeket tüntettek ki, mint Gus Van Sant, Kevin Spacey, Spike Lee, Sir Ben Kingsley, William H. Macy, Jennifer Jason Leigh, JJ Abrams, Jennifer Beals vagy Minnie Driver.