Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Harry Potter-túrák jövő tavasztól

2011.03.04. 09:43

A roxforti varázslóképző nagyterme, Dumbledore igazgatói szobája és a Harry Potter-filmek számos egyéb forgatási helyszíne tárul fel az érdeklődők előtt, amikor a Warner Bros. jövő tavasszal megnyitja londoni filmstúdiójának kapuit. A J. K. Rowling regényfolyama nyomán született nyolc film legtöbb forgatási napja a Leavesden stúdióban zajlott. A Warner által kínált háromórás túra során a látogatók az eredeti díszletek között idézhetik fel a világszerte nagy sikerrel játszott filmsorozat képeit.

Untitled-1

A Londoni Warner Bros. stúdiótúra - Így készült a Harry Potter című kirándulás bemutatja a felvételek helyszíneit, a szereplők jelmezeit és a filmes trükkök is lelepleződnek. A bővítés alatt álló Leavesden a Warner ígérete szerint Európa egyik legnagyobb filmstúdiója lesz, amikor jövőre befejeződnek a munkálatok. A hollywoodi filmvállalat az utóbbi tíz évben fűzte szorosra kapcsolatát a londoni stúdióval, ahol nemcsak Harry Potter varázslósagája forgott, hanem olyan további kasszasikerek, mint A sötét lovag vagy a Sherlock Holmes.

A Potter-filmek eddig forgalmazott hét epizódja világszerte 6,4 milliárd dolláros jegybevételt hozott. A sorozat utolsó darabja, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész július közepétől látható majd a mozikban.