Gergely
4 °C
23 °C

Tizenegyen haltak meg az olajfúrón, filmet forgatnak belőle

2011.03.09. 15:44

Játékfilm készülhet a mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa csekély figyelmet kapott részletéről, a Deepwater Horizon olajkitermelő platform 11 ember halálát követelő és több tucat sebesülését okozó pusztulásáról, írta a Hollywood Reporter.

A lap értesülései szerint két amerikai filmgyártó, a Summit Entertainment és a Participant Media megszerezte a Deepwater Horizon's Final Hours (A Deepwater Horizon utolsó órái) című New York Times-cikk felhasználásának jogát. A leendő film alapjául szolgáló terjedelmes írás tavaly decemberben jelent meg az amerikai újságban David Barstow, David Rohde és Stephanie Saul tollából.

A cikk bevezetője szerint egyáltalán nem volt szükségszerű, hogy a Macondo olajkút kitörésé a Deepwater Horizon elsüllyedéséhez és emberéleteket követelő katasztrófához vezessen. A szerzők szándékuk szerint annak részleteit tárják fel, hogyan és miért történhetett mégis így.

"A film azt a hatalmas hősiességet ábrázolja majd, amely a Deepwater Horizonon tavaly megnyilvánult, azt a bátorságot, mellyel a munkatársak egymás segítségére siettek" - fogalmazott a Summit Entertainment gyártási vezetője, Erik Feig. "A New York Times cikk megeleveníti azt a nyers érzelmet, amelyet ezek a bátor férfiak átéltek és kibírtak a tavaly áprilisi tragédia során, és azt reméljük, hogy a filmmel ugyanezeket az érzelmeket fel tudjuk majd ébreszteni a nézőkben is" - tette hozzá.

A Variety információi szerint a Summit Entertainment és a Participant Media a film készítésében együttműködik és közös finanszírozást tervez az Abu Dhabi Media Company nevű Egyesült Arab Emírségek-beli médiacéggel.