Nem káromkodik a király az Oscar-díjas film új verziójában

2011.03.25. 10:25

Csak szalonképes szavak hagyják el a brit uralkodó száját A király beszéde című Oscar-díjas történelmi film új, gyerekeknek szánt változatában, amely a jövő héten kerül az észak-amerikai mozikba. A Weinstein Company csütörtökön jelentette be, hogy az új vágás nyomán kikerültek a produkcióból a káromkodások, így szülői felügyelettel már 13 éves kortól beülhetnek a filmre a tinédzserek.

Az eredeti verzióban a dadogással küzdő Albert herceg, aki később VI. György néven ült a brit trónra, beszédterápiája során oldja feszültségét a mosdatlan kifejezésekkel. Az uralkodót játszó Colin Firth a legjobb színészi alakítás Oscar-díját kapta az Amerikai Filmakadémiától. Tom Hooper drámája - amely a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv Oscarját is elnyerte - április 1-jétől ezer filmvásznon látható majd gyerekváltozatban.

A király beszédére eddig több mint 130 millió dollárért (24 milliárd forintért) váltott jegyet az amerikai és kanadai közönség. A forgalmazó a korhatár csökkentésétől a nézőszám megugrását várja. A kérdés persze csak az, melyik 13 éves gyerek kíváncsi egy olyan filmre, amiben tulajdonképpen nem történik semmi, csak két pasi beszélget?