Antal, Anett
16 °C
23 °C

Az agyműtéttől kiakadt a korhatár bizottság

2011.03.30. 18:33

A Magyar Televízió a korhatári besorolás módosítása miatt elhalasztja Mátyássy Áron új tévéfilmje, a Tanár úr kérem! vasárnapra tervezett televíziós premierjét.

Az Utolsó idők szemledíjas rendezője, Mátyássy Áron újra feldolgozta Karinthy Frigyes klasszikus szövegét. A Pater Sparrow egyedi és izgalmas látványvilágával és Győri Márk operatőri munkája mellett Mátyássyék nemcsak a Tanár úr, kérem!-et, hanem az Utazás a koponyám körül című regényt is beledolgozták adaptációjába. A probléma is ebből adódhat, mert az orvost alakító Pindroch Csaba megműti Karinthy agyát, és ezt mutatják is.

A filmet gyártó Budapest Film és a koprodukciós partner Magyar Televízió képviselői az elmúlt hónapokban folyamatosan egyeztettek annak érdekében, hogy a film minden szempontból megfeleljen a támogatói szerződésben vállalt ifjúsági tévéfilm kategóriájának. Az újravágott tévéfilmet a véleményezésre felkért Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a IV. kategóriába sorolta (16 éven aluliak számára nem ajánlott), a vonatkozó jogszabályok értelmében a film tehát 21 óra után tűzhető csak műsorra. Az NMHH határozata alapján, a módosuló korhatári besorolás miatt a filmet az eredetileg tervezett délutáni időpontban nem lehet vetíteni, ezért április 3-i premierje elmarad.