Eleonóra
-1 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Jackie Chan háromórás koncerttel adakozott

2011.04.05. 15:24

Jackie Chan 3,3 millió dollárral segít a Japánt ért földrengés áldozatainak: ennyi folyt be a színész által szervezett, Hong Kong-ban tartott, nagyszabású 311 Love Beyond Borders koncertből, írja a Hollywood Reporter.

A pénteki rendezvényen felbukkant Chan több barátja: távoli-keleti színészek, többek között Andy Lau, Donnie Yen, Dél-Koreából Park Jin-young énekes, Japánból pedig Sen Masao. A legismertebb kínai énekesnő Judy Ongg mellett Lionel Ritchie is bejelentkezett műholdon keresztül. Chan saját maga fizette az előadőművészek repülőjegyeit és szállásait.

„Sok földrengés sújtotta Japánt, ám mikor megnéztem azokat a videókat, amelyben a hullámok elsöprik a városokat, teljesen megdöbbentem. Aztán ott volt a nukleáris válság. Még ha segíteni is szeretnék, nem igazán tudom, hol kezdjek hozzá. A sichuani földrengés után repülőt béreltem, hogy élelmiszert vigyünk a lakosságnak, mivel ekkoriban nem voltak utak, amelyeken keresztül el lehetett volna érni ezt a területet” - mondta Chan, aki elárulta, a célja az, hogy minden pénzét adományozás céljára fordítsa.