Két magyar alkotás is szerepel a linzi filmfesztiválon

2011.04.11. 13:13

Kocsis Ágnes és Mundruczó Kornél egy-egy alkotása is indul a linzi Crossing Europe filmfesztiválon, az ottani premiert követően a Pál Adrienn és a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című játékfilm látható lesz az osztrák mozikban. A Magyar Filmunió közlése szerint a kedden kezdődő linzi fesztvál versenyprogramjában mutatják be Kocsis Ágnes Cannes-ban díjazott Pál Adrienn című mozifilmjét, amely a rendező második alkotása.

A 10 ezer eurós Crossing Europe díjért folyó versenybe kizárólag első és második játékfilmeket - idén mindössze kilencet - hívtak meg a szervezők. Kocsis Ágnes első játékfilmjének, a Friss levegőnek is a Crossing Europe fesztiválon volt az osztrák premierje 2007-ben. A Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című legutóbbi Mundruczó-film a linzi filmfesztivál Panoráma válogatását gazdagítja és szintén első ízben lesz látható Ausztriában.

Mindkét magyar film európai koprodukcióban készült a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával. A linzi filmfesztivált követően Kocsis Ágnes és Mundruczó Kornél játékfilmjét is bemutatja a Poool Filmverleih filmforgalmazó az osztrák mozikban.