Majdnem Thor az Asylumtól

2011.04.22. 15:38

Jövő héten kerül a mozikba a Thor, és alig egy hét múlva már a boltok polcain fog virítani az Almighty Thor, az Asylium legújabb produkciója.

Az Asylum kizárólag gigaprodukciók másolására szakosodott, kicsit röhejesen, és néha görcsösen ügyelve arra, hogy produkcióikat könnyedén lehessen összetéveszteni az eredetiekkel. Hasonló téma és hasonló cím, így készült el a Transmorphers, a Sunday School Musical és a Da Vinci Treasure is, amelyeket véletlenül éppen akkor dobtak DVD formájában a piacra, mint mikor az igaziak debütáltak a mozikban.

A majdnem műfaja biztos kenyérnek bizonyul, az Asylum 2009-ben ötmillió dollárt termelt, és nem volt olyan filmje, amely ne lett volna nyereséges. Úgy tűnik tehát, hogy elég a népnek a majdnem is, vagy csak nem veszik észre, hogy blockbuster helyett mockbustertéret kaptak csak.

De talán mindegy is, mert hogy ugye fő a profit, ennek szellemében pedig következzen egy rögtönzött mockbuster képző a lelkeseknek:

Először is véletlenül se legyen egyedi ötleted. Helyette figyeld a készülőben lévő filmeket, összpontosíts a leendő blockbusterekre. Ha ez meg van, toborozz olcsó stábot, aki megírja majdnem ugyanazt, és legyártja majdnem ugyanúgy.

Fogj egy maréknyi b-, vagy inkább c-kategóriás színészt, akik majdnem ugyanolyan jó vonásúak, mint az igazi sztárok. És persze ne aggódj; lesz valaki, aki elhiszi, hogy te vagy az igazi, vagy ha mégsem, megelégszik veled is. Légy a Nuke a filmpiacon, végül is csak egy betű a különbség, a többi három ugyanaz. És hetvenöt százalékkal még a nyelvvizsgán is át lehet menni.

thor450

Íme, hát a Thor hullámait meglovagló Almighty Thor trailere, a Nike Nuke-ja, a hetvenötszázalék, amely május elején kerül itthon forgalomba. Figyeljék, mert csalnak.