Felavatták Bujtor István síremlékét Balatonszemesen

2011.05.05. 17:53
D  VG20110505008

Rokonok, barátok, művésztársak jelenlétében avatták fel a két éve elhunyt Bujtor István színművésznek, Balázs Béla-díjas rendezőnek, a veszprémi Petőfi Színház volt igazgatójának síremlékét csütörtökön Balatonszemesen.

Bujtor István csütörtökön lett volna 69 éves. Tiszteletére felesége, Bujtor Judit felkérésére a család régi barátja, Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész készített fehér márványból síremléket, amelynek avatásán csaknem kétszázan vettek részt.

"Lebilincselő személy volt, akiben a tartás, a humor, a kedvesség és az irónia egészen bámulatos harmóniává érett" - emlékezett Bujtor Istvánra, régi barátjára és vitorlástársára Németh Miklós volt kormányfő.

Avatóbeszédében kiemelte azt is, hogy Bujtor István "győztes mosollyal" nézett a befutott társakra, a díjakra, a sikerre. "Tette ezt úgy, hogy soha nem érzékeltette, talán ő is megérdemelne valamit, ami életpályája és művészi hitvallása alapján elérhette volna őt. Nem így történt" - jegyezte meg.

D  VG20110505004

A sírkőavatáson részt vett a színész lánya, Bujtor Anna, fia, Bujtor Balázs és testvére, Frenreisz Károly is. Számos színésztárs mellett lerótták kegyeletüket a veszprémi Petőfi Színház vezetői is.