Thor lenyomta Vin Dieselt a hétvégén

2011.05.09. 12:28

Nem okozott túl nagy meglepetést a hétvégi amerikai box office toplista: 66 millió dolláros starttal Kenneth Branagh 3D képregényfilmje, a Thor lett az első, kiütve a múlt héten még listavezető Halálos iramban: Ötödik sebességet. Vin Diesel és Dwayne "The Rock" Johnson nyomokban autókat és forrónadrágos csajokat is tartalmazó Ocean 11-paródiája 32,5 millióval lett második (eddigi észak-amerikai bevétele: 140 millió), a harmadik pedig a Jumping the Broom című vígjáték lett 13,7 millióval.

A negyedik helyezett szintén egy újonc: Kate Hudson romantikus drámája, a Something Borrowed 13,2 milliót szedett össze (itthon június 16-tól láthatjuk Szerelem kölcsönbe címmel). A Fox rajzfilmes csapatának térhatású papagájmeséje, a Rio 8,2 milliót szedett össze a hétvégén, a Vizet az elefántnak (Reese Witherspoon és Robert Pattinson cirkuszos filmje) 5,6 millióval hatodik.

3,9 millió dollárral hetedik lett a Madea's Big Happy Family című vígjáték, a Prom című romantikus izé viszont csak 2,42 milliót kapart össze, predig szerepel benne a Sikoly 4-ben Döfés 7-et bámuló jócsaj, Aimee Teegarden is. 2,1 millió dollárral kilencedik lett a Soul Surfer, amiben a leharapott karú szörfös lány (AnnaSophia Robb) mellett Dennis Quaid és Helen Hunt is feltűnik, a toplista utolsó helyére pedig 1,88 millióval a Pirosszka 2 került, amit itthon csak szeptember 8-tól láthatunk.