Sztárparádéval nyitott Cannes

2011.05.12. 11:09

Cannes-ban idén 64. alkalommal rendezik a világ legjelentősebb filmfesztiválját. A tegnapi nyitónapon Woody Allen Midnight in Paris című filmjének díszbemutatóját tartották meg, ami jó választásnak bizonyult, hiszen a közönség és a kritikusok is egyöntetű lelkesedéssel fogadták az alkotást, amit versenyen kívül mutattak be Franciaországban.

A gálát nyitó premierre és az azt követő estélyre számos jól ismert hollywoodi és európai filmes sztár érkezett, bár az igazán nagy durranásnak tekintett Brad Pitt-Angelina Jolie-Johnny Depp trióra pár napot még várni kell.

Woody Allen mellett Robert De Niro, Jude Law, és Uma Thurman kapta a legnagyobb tapsot a vörös szőnyeg mellett tolongó újságírók és fotósok mögött nyakukat nyújtogató érdeklődőktől, de nem hiányzott a celebek sorából Fredrick Mitterrand, francia kultuszminiszter, Faye Dunaway, Antonio Banderas, Melanie Griffith, Salma Hayek és Adrien Brody sem.

Nicolas Sarkozy francia államfő és felesége, Carla Bruni, aki nem mellesleg egy röpke szerep erejéig Allen filmjében is feltűnik, az előzetes várakozásokkal szemben nem volt ott a díszbemutatón. Az idei filmes felhozataltól sokat várnak a fesztivál szervezői, elsősorban azt, hogy felejteti a gazdasági válság miatt az elmúlt két év kissé visszafogott, laposabb fesztiváljait.

Az A-listás hollywoodi színészek mellett olyan kiváló rendezők is jelen lesznek Cannes-ban (filmjeikkel együtt), mint Pedro Almodovar, Aki Kaurismaki, Nanni Moretti, Gus van Sant, Lars von Trier és Terrence Malick, aki The Tree of Life című, két éve ígérgetett filmjét mutatja be végre.