Miklauzic Bence tervét díjazták Cannes-ban

2011.05.18. 21:54 Módosítva: 2011.05.19. 09:01

Különdíjat kapott Miklauzic Bence és Lengyel Ferenc A parkoló (Car Park) című forgatókönyve a féléves ScripTeast forgatókönyv-fejlesztő workshop eredményhirdetésén Cannes-ban szerda este. Divinyi Réka és Herendi Gábor Ten Commandments forgatókönyve is versenyben volt.

Miklauzic Bence és Herendi Gábor
Miklauzic Bence és Herendi Gábor

"A díj nem járt pénzzel, de jó érzés, hogy a két legjobb tervben bent van" - mondta a parti pavilonban tartott átadó után Miklauzic. A közép-európai forgatókönyvek fejlesztésére szakosodott workshop díját az indoklás szerint "a forgatókönyv friss eredetiségéért, és a parkolóban játszódó szokatlan fekete komédia elbűvölő karaktereiért" kapta. A fejlesztés alatt a történet egyszerűsödött, a karakterek mélyültek. Lengyel Ferenc a társforgatókönyvíró lesz a főszereplő légiós. A Katapult Film stúdióban készülő film büdzséjét átlagosra, 250 milliósra tervezik, hisz egy helyszínen játszódik.

Miklauzic Bence Ébrenjárók (2002) című első filmjével közönségdíjat nyert a szemlén, majd 2010-ben készítette el második játékfilmjét, A zöld sárkány gyermekei-t.