Megint bezárt az utolsó csepeli mozi

2011.05.24. 12:03

Május 31-én bezárják a Cinema Csepelt, a környék utolsó moziját. A moziban eleinte kettő, majd egy terem art besorolással működött, de friss hollywoodi filmeket is vetítettek. A Cinema Csepel bezárása után a XXI. kerület mozi nélkül marad.

Böszörményi Gábor, a Mozinet Kft. ügyvezetője részleteket még nem mondhatott el a szerződés felbontásáról. A mozi havi üzemeltetési díja 2 millió forint volt, amit részben a Magyar Mozgókép Közalapítvány, részben az önkormányzat, részben a Csepel Plaza támogatásával gazdálkodtak ki. Eddig, mert a helyzet megváltozott.

Az MMK tavaly március óta nem folyósítja a támogatásokat, az önkormányzat tavaly hozzávetőleg bruttó 900.000 forinttal támogatta  a csepeli iskolások filmklubjait, a médiatanítását kiegészítő vetítéseket és az óvodások moziztatását, de 2011-re már nem tudták hozzájárulni a hasonló programok szervezéséhez.

2010. február 11-én vette át a mozi vezetését a Mozinet Kft. A plázában korábban a nagy láncként üzemelő Cinema City üzemeltetett héttermes mozit, de ahogy korábbi cikkünkben írtuk, kihasználatlan volt: "Pénteken és szombaton átlagosan 200 a nézőszám, szombaton 300. Hétköznap 60-an jönnek mozizni, a negatív rekordunk 18 fő".

A jegyárak a budapesti mozikhoz képest meglepően alacsonyak voltak. A teljes árú jegy 990 Forint a Csepel Cinema honlapja szerint. Az Aréna Plázában 1490 Forint.

Az eheti műsorrendjükben van hollywoodi sikerfilm (Thor, A Föld inváziója - Csata: Los Angeles, Maci Laci), illetve az Élve eltemetve, az Eljő a napunk. A mozi dolgozói Tarr Béla A torinói ló című Ezüst Medve-díjas filmjével búcsúztatják a mozit, a filmet 29-én vasárnap este 20 órakor tűzik műsorra. Az utolsó vetítés 31-én lesz.