Monica Bellucci és Rachel Weisz küzd a szexkereskedelem ellen

Index, MTI
2011.06.01. 11:54 Módosítva: 2011.06.01. 13:11

Monica Bellucci és Rachel Weisz közös filmjével, a The Whistleblower című, Boszniában játszódó alkotással veszi kezdetét június 16-án a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet New York-i nemzetközi filmfesztiválja, amely Pamela Yates új alkotását is bemutatja.

A június 30-ig tartó seregszemlén tizenkét ország összesen 19 filmjét vetítik, a művek a világ emberi jogi szempontok alapján - napjainkban vagy a közelmúltban - aggályosnak tekintett térségeiből, így például Afganisztánból, Afrikából, Iránból és Kelet-Európából merítenek. A filmek között van olyan, amely az európai szexkereskedelmet mutatja be, de van olyan is, ami a tavalyi iráni választások utáni szabadságmozgalomról szól.

A kiállításokkal és műhelybeszélgetésekkel kísért esemény a valós történéseken alapuló The Whistleblower (a veszélyre figyelmeztető ember) című filmmel veszi kezdetét. A háború utáni Boszniában játszódó alkotás főszereplője Rachel Weisz, aki a diplomatákat és a békefenntartókat is érintő szexkereskedelem ellen veszi fel a küzdelmet.

A Human Rights Watch az 1990-es évek első felében rendezett először filmfesztivált New Yorkban, a szervezet Londonban is évente szervez emberi jogi témájú seregszemlét.