Idén is az Alkonyat tarolt az MTV-gálán

2011.06.06. 10:43 Módosítva: 2011.06.06. 10:45

Vasárnap este mintha megismétlődött volna a tavalyi MTV-díjkiosztó: az Alkonyat ismét öt kategóriában kapott díjat, a legkúlabb mozigonosz pedig megint Draco Malfoy lett. A gálaest legviccesebb díjhalmozója Robert Pattinson volt, aki a legjobb csók kategória győzteseként nem a filmbéli partnernőjét, Kristen Stewartot smárolta le, hanem a Twilight-saga farkasemberét, a nézőtéren vigyorgó Taylor Lautnert.

A népszerű tinivámpír-széria harmadik része, az Alkonyat - Napfogyatkozás a legjobb csókjelenet mellett besöpörte a legjobb férfi és női főszereplő (Robert Pattinson, Kristen Stewart), a legjobb csatajelenet és a legjobb film díját is. Az év áttörése (Best Breakout Star) kategóriában kedvenc tömeggyilkos szuperhős kislányunk, a Ha/Verben brillírozó Chloe Moretz győzött, és természetesen a 14 éves színésznő lett a 2010 legtökösebb sztárja (badass star) is.

A legjobb mozis gonosz idén is Tom Felton, aki a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részében már rutinból hozta Harry nagy riválisát, a mardekáros Draco Malfoyt. Szegény Christoph Waltz már tavaly sem kapta meg a Becstelen Brigantyk náci tisztjéért ezt a díjat, idén pedig a Zöld darázs főgonoszaként maradt alul. A kategória indulói között volt még Mickey Rourke (a Vasember 2 Ivan Vankója), Leighton Meester a A szobatársból és Ned Beatty, a szemét rózsaszín medve hangja a Toy Story 3-ból.

A legjobb vígjátékszereplő Emma Stone lett a Könnyű nőcskéből, a legijesztőbb alakítás kategóriában Ellen Page kapta a Best Scared-As-Shit-Performance díjat az Eredetért, Alexys Nycole Sanchez  a Nagyfiúk egyik benyögésével nyert, és érthetetlen okokból Justin Bieberhez is hozzávágtak egy aranypopcornt a Legmegdöbentőbb pillanatra (Best Jaw-Dropping Moment, vagyis amikor leesik a moziban az állunk) átkeresztelt What The Fuck? kategóriában.

A gálaesten egyébként Reese Witherspoon is MTV-életműdíjat kapott, és ez a jelenet máris bekerült a mozgókép-történelembe azzal, hogy nem sikerült kisípolni a díjátadó Robert Pattinson viccesnek szánt "I did fuck you"-ját. (Mármint, hogy megdugtalak téged.)