Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Brad Pitt gerillákról forgathat

2011.07.01. 09:51

The Mission címmel készül filmet forgatni a kolumbiai FARC gerillacsoport 15 foglyának, köztük Ingrid Betancourt politikusnő kiszabadításáról a Warner Bros stúdió, amely Brad Pitt szereplésével képzeli el az alkotást.

A Jaque fedőnevű 2008. július 2-i katonai akcióban három amerikait is kiszabadítottak a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) fogságából a kolumbiai őserdőben. A legnagyobb érdeklődés viszont az akkor már hat éve raboskodó Ingrid Betancourt volt kolumbiai elnökjelölt személyét kísérte. A bevetésben a kolumbiai hadsereg csapatai vettek részt külföldi - részben amerikai - technikai segítséggel. A katonák humanitárius szervezetek embereinek adták ki magukat, a foglyok között volt olyan, aki több mint tíz évi rabság után vált szabaddá.

Az akció alapján készülő film forgatókönyvét Peters Landesman írja, a producerek Lorenzo di Bonaventura és Scott Burns lesznek. A stúdió David O. Russellt szeretné megnyerni rendezőnek, de egyelőre még nem erősítették meg, hogy Pitt és Russell csatlakozik a produkcióhoz.
A rendező A harcos folytatására, a The Silver Linings Playbook című filmre készül Mark Wahlberggel, Brad Pitt pedig a World War Z című könyv filmfeldolgozását forgatja.