Elhunyt Anna Massey

2011.07.05. 12:58

Hetvenhárom éves korában elhunyt Anna Massey brit színésznő, akit a hazai közönség elsősorban az Anna Karenina, a Babaház és a Megkísértve című filmekből ismerhet.

A színész dinasztiából származó Massey szombaton hunyt el. Az 1937-ben született színésznő már hosszú ideje küzdött a rákkal.

Anna Massey
Anna Massey

Massey tizenhét évesen debütált a londoni West End színpadán A rakoncátlan kishölgy című filmkomédia színpadi adaptációjában, első filmszerepét pedig keresztapja, John Ford 1958-as krimijében, a Gideon's day-ben (Gedeon napja) kapta.

Később olyan alkotásokban szerepelt, mint az 1973-as Babaház, az 1985-ös Anna Karenina, az 1995-ös Megkísértve, a 2004-es Elhagyatva. 2006-ban a volt brit miniszterelnököt, Margaret Thatchert alakította a Pinochet Londonban című televíziós drámában.

Anita Brookner Tóparti szálloda (Hotel du Lac) című regényének 1986-os televíziós adaptációjában nyújtott alakítását BAFTA-díjjal jutalmazta a Brit Film- és Televíziós Akadémia. II. Erzsébet királynőtől 2004-ben a brit birodalom lovagrendjének tagja kitüntetést kapott a dráma műfajának ápolásáért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport