Etyeken forgat a Szex és New York sztárja

2011.07.05. 08:56 Módosítva: 2011.07.05. 09:17

Ismét Magyarországon forgatnak filmet Ken Follett könyvsikeréből: Az idők végezetéig című művéből készülő sorozat munkálatai július 11-én kezdődnek Etyeken, a Korda Filmstúdióban.

A katedrális című klasszikus folytatásából készülő szériában szerepet vállalt a Szex és New Yorkból ismert Cynthia Nixon, a sorozatban ügyvédnő, a valóságban meg leszbikus színésznő, valamint a kétszer Oscar-díjra jelölt (Végzet, Tom és Viv) Miranda Richardson angol színésznő is. Az idők végezetéig rendezője Michael Caton-Jones, akinek munkásságát többek közt olyan filmek fémjelzik, mint a Memphis Belle és az Ez a fiúk sorsa.

A nemzetközi koprodukcióban készülő televíziós sorozatot négy részesre tervezik, a bemutatóra 2012-ig kell várni. A projekt költségvetése 44 millió dollár, Magyarország mellett Ausztriában és Szlovákiában is forgat majd a stáb.

Az idők végezetéig című könyv 2007-es megjelenése után több országban is hónapokon át a sikerlistákon szerepelt. Előzményét, A katedrálist is filmvászonra vitték, a 40 millió dollárból készült sorozatot, amelyet szintén részben Magyarországon forgattak, 2010-ben mutatták be.