A Transformers 3. még mindig a csúcson

2011.07.11. 17:25

Ismét az észak-amerikai kasszasikerlista élén végzett a Transformers 3., könnyedén maga mögé utasítva a múlt heti premierfilmeket. A sci-fi akció harmadik epizódja a globális piacon is jól teljesített: bemutatója óta összesen 645 millió dollárt (122 milliárd forintot) termelt a világ mozipénztárainál.

Michael Bay Földet megmentő robotokról szóló filmje az Egyesült Államok és Kanada filmszínházaiban 47 millió dollárt (8,9 milliárd forintot) hozott a hétvégén, könnyedén leelőzve két új komédiát. A Förtelmes főnökök - amelyben három barát szövetkezik szörnyű főnökeik meggyilkolására - 28 millió dolláros (5,3 milliárd forintos), A gondozoo című állatkerti családi mozi pedig 21 millió dolláros (4 milliárd forintos) bevétellel nyitott.

Világszerte 93 millió dollárt (17,6 millió forintot) keresett a hétvégén a kasszáknál a Transformers 3., amely így az Egyesült Államokban és Kanadában 261 millió dolláros (49,4 milliárd forintos) bevételével az év eddigi legjövedelmezőbb filmje lett, Észak-Amerikán kívül pedig további 384 millió dolláros (72,6 milliárd forintos) jegybevételnél jár.

Szakértők szerint a Transformers 3. sikere az egész piacra jótékony hatással volt, a 3D-s sci-fi húzóerőnek bizonyult a mozik számára, így a friss vígjátékok a nem túl optimista előzetes várakozások ellenére tisztességes jegyeladást produkáltak. A hétvége negyedik helyezettje a Verdák 2. lett 15 milliós bevétellel, a Cameron Diaz és Justin Timberlake főszereplésével készült Rossz tanár 9 millió dolláros jegyeladása a kasszasikerlista ötödik helyére volt elegendő.