George Lucas rosszabb, mint Darth Vader

2011.07.11. 14:02

A Csillagok háborúja atyja azóta, hogy különbejáratú fejőstehénné silányította a sci-fi- és meserajongók egyik legkedveltebb filmes franchise-át, már nem az a filmes isten, ami akkor volt, amikor Luke megtudta, hogy az apja maga Darth Vader. Azóta jöttek az ewokok, meg Jar-Jar, a kismillió ajándéktárgy, póló, ágynemű, uzsonnástáska és Yoda-alakú hátizsák, no meg az előzménytrilógia, amelyek tökéletesen alkalmasak voltak a mítosz lerombolására. Lucas két hete még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, pedig nem volt könnyű.

lucas

Pár rajongónak ugyanis eszébe jutott, hogy a július 4-i ünnepi hétvégére azzal tennék fel a koronát, hogy egy brooklyni bárban levetítik a hat Csillagok háborúja-filmet, a közönség meg öltözzön be, és igyon koktélokat, amiket a saga nyelvezete ihletett. Szórólapot készítettek, a Twitteren és a Facebookon is közzétették, haverok közt terjesztették, ahogy kell.

A project addig sínen is volt, míg Lucas tudomást nem szerzett a tervről, és le nem állíttatta a dolgot, mondván, ha a helynek bevétele származik az eseményből, akkor a Lucasfilm nem engedi a vetítéseket. A kocsmába mellesleg ingyen és bérmentve be lehetett menni, csak az italokért kellett volna fizetni (mint minden este, ugye), de ez nem érdekelte Lucas ügyvédjeit.

A szervezők nem nagyon értették, mi a probléma. "Isten ments, hogy levetítsünk a haverjainknak hat filmet, amit megvettünk. Lucas egyre inkább olyan lesz, mint Vader, bár a Sith Lordban legalább van valami szerethető is. Nem akartunk Lucas zsebéből egy fillért sem kihúzni, vagy belegázolni a Star Wars-kultuszba, csak a haverokkal néztünk volna meg hat filmet."

A Wicked Monk nevű kocsmában mellesleg havonta vannak ilyen filmes esték, és eddig még egyetlen rendező sem jelezte, hogy neki nem tetszik az ötlet. Mike DeVito, a Csillagok háborúja-est szervezője blogján követte az eseményeket, és egy keserű posztban foglalta össze, mit gondol Lucasról és cégéről egészen pontosan. A szöveg itt olvasható, az utolsó két sorból idézzük a nagybetűs részt: FUCK YOU GEORGE LUCAS.