Elmaradt a film, a rendőrség kergette el a tömeget

2011.07.28. 10:32

Szerdán mutatták volna be Hollywoodban a népszerű zenei fesztiválról készült egész estés dokumentumfilmet, az Electric Daisy Carnival Experience-t, de eddig ismeretlen okok miatt végül a vetítést nem tartották meg. Helyette óriási tömeg és botrány alakult ki.

Tömegoszlatás a mozi előtt (fotó: Nick Walsh / hollywoodreporter.com)
Tömegoszlatás a mozi előtt (fotó: Nick Walsh / hollywoodreporter.com)

Több ezren gyülekeztek a hollywoodi Kínai Színháznál, többek között azért, mert a Kaskade nevű dj a Twitteren azt üzente, hogy nagy buli lesz, jöjjenek. A tömeg miatt a rendőrség utcákat zárt le, és miközben elkezdték kiüríteni a területet, többen hőbörögni kezdtek. Az elégedetlenkedők üveget dobáltak a rendőrök felé, majd felgyújtottak egy rendőrautót. A rendőrség keményen fellépett és rendet tett.

2010. június 25-26-án egy Los Angeles-i stadionban rendezték meg az elektronikus zenei fesztivált, amin nagy erőkkel forgattak végig, hogy a végén összeálljon belőle egy dokumentumfilm Kevin Kerslake rendezésében. A rendezvényt a rendőrség alapos vizsgálatnak vetette alá, miután egy 15 éves lány meghalt kábítószer túladagolásbann, de a hírek szerint ezzel nem foglalkozik a film.

A filmben olyan híres előadók tűnnek fel, mint Will.I.Am, Moby, Kaskade, vagy a Swedish House Mafia. A filmet egyetlen este, augusztus 4-én mutatják be 500 moziban, illetve az iTuneson és a Netflixen is elérhető lesz.

Ez a film trailere:

Ez pedig egy videó a fesztiválról, ami nem sokban különbözik az előbbitől, de más a hangulata mégis: