A Hupikék törpikék lenyomták Harrison Fordot

2011.08.05. 14:30

Hiába kapott borzasztó minősítést a kritikusoktól (20% a Rotten Tomatoes-on, 30 pont a Metacriticen), a 3D-s parasztvakítással és az Így jártam anyátokkal egyik legviccesebb szereplőjével, Neil Patrock Harrisszel eladott Hupikék trörpikék-mozifilm mára leverte a Cowboyok és űrlények címnű akcióscifit a pénztárakban.

hupikek torpikek 3d 8

Az animációs mesefilm 51,8 millió dollárt keresett eddig, míg Jon Favreau westernbe öltött idegeny lényes-inváziós scifije 48,4 milliónál állt meg. Már a bemutató is szoros volt, de akkor a cowboyok 800 000 dollárral többet hoztak az első blikkre valóban borzasztó törpés filmnél (36,4 millió vs. 35,6 millió), de azóta minden napot a kékben pompázó, idegesítő izék nyertek.

A két film széles körű nemzetközi premierje még várat magára, de a Hupikék törpikék Európban várhatóan nagy sikert arat, hiszen az alapjául szolgáló képregényt egy belga művész készítette (a belga díszbemutatóra hatezer vendég regiusztrált). A nagyobb bevétel hátterében az is állhat, hog a 3D-s filmekre drágább jegyeket árulnak.