Imádják a gyilkos csimpánzt Amerikában

2011.08.08. 11:49

54 millió dollárral nyitott Észak-Amerikában A majmok bolygója: Lázadás, így természetesen ez a film lett az első a hétvégi toplistán. Az elemzők szerint ez a bevétel meghaladta a várakozásokat, de elmaradt Tim Burton 10 éve bemutatott Majmok bolygója remake-jétől, ami 68,5 millió dollárral kezdett a premierhétvégéjén. A Gettómilliomos bombázóját, Freida Pintót és a Potter filmek Dracóját, Tom Feltont is felvonultató filmből megtudhatjuk, hogyan lett egy hiperintelligens csimpánzból (Andy Serkis) az embermészárlás vezére és a Föld leigázója (itthon csak augusztus 18-ától láthatjuk a filmet).

A Hupikék törpikék című családi animáció 21 millió dollárral már csak második tudott lenni (magyarországi premier: augusztus 25.), a harmadik pedig Olivia Wilde, Harrison Ford és Daniel Craig westernfilmbe oltott ufóinváziós filmje, a Cowboyok és űrlények lett 15,7 millióval (ezt is csak augusztus 25-től láthatjuk). A dögös Olivia Wilde Ryan Reynolds és Jason Bateman szerepcserés vígjátékával, a Testcserével is képviselteti magát a toplistán: a film 13,5 millióval negyedik lett, október 6-án mi is megtudjuk, miért csak ennyit tudott kaszálni az első hétvégéjén. Az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló 13 millió dollárral lett ötödik toplistán (ezt kivételesen láttuk, nagyon bejött).

12,2 millió dollárt tett hozzá az eddigi rekordbevételéhez, így már 1,13 milliárdnál jár a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (nekünk nagy csalódás volt a könyvhű első felvonáshoz képest). Hetedik Julianne Moore, Emma Stone és a főleg agyondíjazott tévés komikusként ismert Steve Carell vígjátéka, az Őrült, dilis, szerelem (itthon csak szeptember 1-től láthatjuk) nyolcadik 4,7 millióval Justin Timberlake és Mila Kunis kúrópajtásos filmje, a Barátság extrákkal (hazai premier: szeptember 22).

Kilencedik lett az amerikai toplistán 4,62 millió dollárral a Förtelmes főnökök, amiben Jennifer Aniston egész kellemesen molesztálja szegény beosztottját, az utolsó pedig a Transformers 3 lett 3 millióval (itt szidtuk).