Budapestről végezhető angol filmes képzés

2011.08.09. 16:01

A Raindance filmiskola egyetemi Masters programot indít az angol Staffordshire Universityvel együttműködve. Az Egyesült Királyság legnépszerűbb filmes képzései és a Staffordshire Egyetem innovatív oktatási rendszere közötti együttműködés egy új típusú független filmiskolát eredményez.

A filmgyártási masters program szabadon választható képzésekből, filmiparon belüli kapcsolatépítésekből, és független tanulási elemekből áll össze.  A tanulási tevékenységeket, módszereket és még a végső diploma címét is egyénileg alakítják majd ki a diákokkal konzultálva, karrierjük vagy projekt céljaiknak megfelelően.

A Masters diploma egyes elemeit akár Budapesten, Brüsszelben, Kanadában vagy New Yorkban is el lehet végezni.

A Raindance Masters Diploma tartalmazni fogja a Raindance írói, rendezői, produceri és általános filmgyártási kurzusait, meghívott szakemberek konzultációit, valamint a londoni Raindance filmfesztivál és a Brit Független Filmdíj eseményeinek adott lehetőségeit.   A Raindance Masters diploma program azoknak a motivált és tehetséges filmgyártóknak lett kialakítva, akik képességeiket és tudásukat a hagyományos filmiskolai struktúrán kívül szeretnék fejleszteni.  A flexibilis  technikai, kreatív gyakorlati, vagy üzleti programok szabadon adaptálhatóak a diákok igényei és karrier céljai szerint.

A Raindance Budapest tavaly ősszel startolt, és idén szeptemberben újraindítja legnépszerűbb, 6 hetes átfogó képzését.

A Raindance már majdnem 20 éve képez független filmeseket Londonban.  Az utóbbi években Torontóban és New Yorkban is elindította képzéseit. Következő helyszín: Budapest. A Raindance  egy nemzetközi közösség, az egyik legfontosabb független filmfesztivál, egy filmiskola, a Brit Független Film Díj (British Independent Film Awards) alapítója és szervezője.