Meghalt John Wood

2011.08.11. 14:28

81 éves korában otthonában meghalt John Wood brit színész szombaton, adta hírül a színész ügynöke. Álmában érte a halál.

wood

Az 1930-ban született Wood karrierje 1952-ben indult a Stolen Face című mozival. Színházi pályája az 50-es években kezdődött az Old Vic társulatnál, később a Royal Shakespeare társulatban játszott, de leghíresebbek talán a Tom Stoppard darabjaiban nyújtott alakításai, köztük Guildersternt a Rosencrantz és Guilderstern halott 1967-es Broadway-változatban.

Olyan filmekben szerepelt, mint a Háborús játékok, Az ötös számú vágóhíd, Jane Eyre, és a Csokoládé. Több televíziós sorozatban is szerepet, kapott, például az Ifjú Indiana Jones kalandjai, vagy a legutóbbi tévés munkája, a 2007-es Lewis.

A Matthew Broderick főszereplésével készült Háborús játékokban egy mesterséges intelligenciát kutató tudóst alakított, szerepelt Woody Allen Kairó bíbor rózsája című filmjében, az Ian McKellen főszereplésével készült III. Richárd-ban. Az utolsó mozifilm, amiben játszott, a 2005-ös A fehér grófnő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport