Johnny Deppből mégis westernhős lehet

2011.08.22. 14:05

Egy hete jelentették be, hogy költségvetési okok miatt a Disney leállította a The Lone Ranger forgatását, amiben Johnny Deppnek jutott volna a főszerep. Most úgy tűnik, a stúdió hajlandó engedményt tenni, és a korábbi 200 millió dolláros gyártási költséget megemelte 215 millió dollárra. Eközben Jerry Bruckheimer producer és Gore Verbinski rendező azon dolgozik, hogy a forgatókönyvből kihagyja a túl költséges jeleneteket. Rich Ross a Disneytől azt nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretnének Bruckheimerrel és Depp-pel együtt forgatni.

Mivel Verbinskit nem említette, így az sem kizárt, hogy a produkció új rendezőt kaphat, de ez esetben félő, hogy Johnny Depp is otthagyja a filmet. Gore Verbinski és Depp már négy filmet készített, egyedül Tim Burtonnel dolgozott többet együtt a színész. A Disneynek viszont szüksége van Deppre, mert az ő neve az egész világon vonzza a nézőket. A westernfilmek elsősorban Amerikában szoktak jól teljesíteni, de a magas gyártási költség miatt legalább háromszoros bevételt kell elérni ahhoz, hogy kifizetődő legyen a film. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a produkció a tengerentúlon is kaszáljon.

A Disney stúdiónak már korábban is meggyűlt a baja a westernnel. Az Alamo – A 13 napos ostrom című filmhez leszerződtették Russel Crowe-t és Ron Howardot, de mind a ketten otthagyták a produkciót, mikor a Disney csökkentette a gyártási költséget. Így John Lee Hancock 107 millió dollárból készítette el a filmet, ami 25,8 millió bevételt termelt.