Meghalt A nagy kékség delfin sztárja

2011.08.24. 10:06 Módosítva: 2011.08.24. 10:09

Előrehaladott korával kapcsolatos vesebetegségben elpusztult Joséphine, Luc Besson francia filmrendező A nagy kékség című filmjének delfin sztárja - közölte a dél-franciaországi Antibes-ben működő Marineland park.

A delfin 1979-ben esett fogságba az Egyesült Államokban, hogy az antibes-i tengeri parkba kerüljön. Negyvenes éveiben járhatott, ami delfin esetében igen előrehaladott kornak számít - mondta Jon Kershaw, a park zoológiai igazgatója.

Joséphine-nek több gyermeke és unokája született az évek során. "1990-ben a karomban tartottam a kicsinyét, amely azóta maga is apa lett" - tárta fel Kershaw, aki 1980-ban kezdett delfingondozóként Antibes-ben dolgozni.

Joséphine felismerte a park minden dolgozóját. "A delfinek általában nagyon ragaszkodnak az emberekhez, és felismerik az egyéneket. Szívesen vesznek részt mindenben, és szembeszállnak a kihívásokkal. Nincs idomítás, az ő esetükben inkább tanításról beszélünk, mert közben megőrzik függetlenségüket" - magyarázta a park vezetője.

Joséphine A nagy kékség című 1988-as film technikailag legnehezebb jeleneteinek forgatása közben vált világhírűvé. A jelenetek egy részét a Bahamák partjainál vették fel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport