Készül a Cozma-film második része

2011.08.27. 13:22 Módosítva: 2011.08.27. 13:25

A Szíven szúrt ország című filmmel Marian Cozmának, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott kivételes tehetségű játékosának állított emléket, a második rész kevesebbet szól majd a sportról, inkább a magyar társadalmat próbálja "tematizálni": hogyan reagál, mit tesz, miként dolgozza fel a történteket - mondta Kálomista Gábor, a film producere az MTI-nek.

"Az elsőfokú ítélet megnyugtatott bennünket, hogy jó úton jártunk az első részben, mert amit a filmben bemutattunk, az a valóságban is tényleg úgy történt" - mondta Kálomista Gábor. Hozzátette: most arra kíváncsiak, illetőleg arra várnak, hogy ez a példás ítélet megáll-e másodfokon.

Profi színészek a második részben nem fognak játszani, de néhányan megszólalnak, véleményt mondanak, ugyanis számos támadás érte őket a filmben vállalt szerepük miatt. Elárulta: különösen Csányi Sándor színművészt - mivel roma származású - vonták kérdőre többen, hogyan mert ebben a filmben részt venni. "Kíváncsiak vagyunk arra, hogyan élték meg a színészek a támadásokat" - mondta a producer. Kálomista Gábor felidézte: forgattak az elsőfokú veszprémi tárgyaláson is, ám sem a vádlottak és védőik, sem a hozzátartozók nem járulta hozzá, hogy róluk felvételek készüljenek.

Gondolkoznak azon, hogy maradjon-e a második rész címe is Szíven szúrt ország, s ha marad, akkor az újabb résznek mindenképpen adnak egy alcímet. Amint a Győri Ítélőtáblán megszületik a másodfokú, jogerős ítélet, azt követően hamarosan kész lesz a film is, 2012-ben egészen biztosan a mozikban lesz.