Sarah Connor feltámadhat a Terminator 5-re

2011.08.29. 10:30

A Terminator-filmek rajongói nem nagyon örültek annak, hogy a franchise harmadik részében Sarah Connor halálát egy mondattal, illetve egy temetői jelenettel lerendezték a készítők (a koporsójában voltak a fegyverek, azért kellett odamennie John Connornak), most viszont van egy jó hírünk számukra. Justin Lin, az ötödik rész rendezője a Moviehole szerint azon dolgozik, hogy a filmtörténelem egyik legkeményebb muterját alakító Linda Hamiltont visszahozza a sorozatba.

Linda

Lin egy interjúban azt mondta, hogy a karaktert mindig is a franchise egyik központi figurájának tartotta, és nagyon meglepte, ahogy elbántak vele a harmadik filmben. "Egy mondat és kész, ez nekem kicsit furcsa, elhamarkodott volt." A Treminator-filmek egyik alapeleme viszont az időutazás, és Lin arra utalt, hogy ennek köszönhetően akár fel is támaszthatja Sarah Connort. "Akár egy új idősíkot is létrehozhatunk, amiben Connor anyjának més a sorsa. Ezt persze valahogy úgy kellene megcsinálni, hogy tiszteletben tartsuk az eddigi történeteket."

Connor karaktere csak a moziban hunyt el, a tévében viszont tovább élt. A Fox 2008-ban bemutatott tévésorozatában (amit itthon is láthattunk Terminator - Sarah Connir krónikái címmel) még két évadon át készíthette fel fiát az ellenéllás vezérének szerepére, mielőtt a szériát le nem vette a műsorról a tévéadó. A sorozat a harmadik mozifilm történéseit figyelmen kívül hagyta és a második rész történetfonalát vette fel, Lin filmje viszont vélhetően nem támaszkodik majd az ebben történtekre.