Az Oroszlánkirály is 3d-s lett

2011.09.16. 11:59

Tizenhét évvel bemutatása után háromdimenziós változatban tér vissza pénteken az amerikai mozik vásznára Az oroszlánkirály című rajzfilmklasszikus. Az 1994-ben készült alkotás minden idők legjövedelmezőbb animációs filmje volt, míg a Toy Story - Játékháború harmadik része le nem taszította a trónról 2010-ben.

A péntektől látható háromdimenziós változat a technikai újdonságokat a régi rajzfilm egyszerűségével vegyítve nyűgözheti le a mai fiatalokat az alkotók reményei szerint. "Furcsának tűnhet, de igenis fellelhető modernizmus a filmben" - fogalmazott Don Hahn producer. "Ez pedig az, hogy nagyon egyszerű ötletet dolgoz fel. Úgy gondolom, a legjobb filmek azok, amelyek ilyen egyszerű dolgokon alapulnak" - fűzte hozzá.

Valóban, Az oroszlánkirály nagyon is világos történet, "van egy kölyök, Simba, aki azt gondolja, megölte apját, elmenekül, a dzsungelben nő föl, majd visszatér, hogy királyságát követelje" - foglalta össze a történetet a kasszasiker producere.

Az oroszlánkirály a Disney stúdió második aranykorának fénypontját jelentette, a sikereket olyan rajzfilmek szállították, mint A kis hableány, A szépség és a szörnyeteg vagy épp az Aladdin.