Lucas új szereplőt tett a Jedi visszatérbe

2011.09.19. 13:09
Új szereplővel bővült A Jedi visszatér legfrissebb változata
Új szereplővel bővült A Jedi visszatér legfrissebb változata

George Lucas a kontinuitás jegyében újabb erőszakot követett el a régi Csillagok háborúja-trilógián: belerakott a 83-as Jedi visszatérbe egy dugot, azaz a 99-es Baljós árnyak kézen járó űrlényét. Hogy a Jabba palotájába beslattyogó CGI-figura ugyanaz a Sebulba nevű karakter-e, akit Anakin még szőke kisfiú korában legyőzött a Tatuinon megrendezett rakétahajtású gondolaversenyen (podrace), nem tudni, de a rajongók majd biztos megírják.

Nem ez az egyetlen módosítás a szeptember 16-án megjelent, kilenclemezes Star Wars - The Complete Saga bluray-verziójában: Lucas a vasajtót is kicserélte egy jóval masszívabbra A Jedi visszatér elején abban a jelenetben, amikor a két droid megérkezik Jabba sivatagi bűntanyájához.

Jabba palotájának régi és új bejárata - Klikk az óriásméretért!
Jabba palotájának régi és új bejárata - Klikk az óriásméretért!

A fentiek mellett további újítás még (ahogy azt korábban mi is megírtuk), hogy az új verzióban R2D2 digitális szikla mögött bujkál, Obi-Wan pedig egy Krayt sárkány-ordítással riasztja el a buckalakókat a New Hope-ban, a fia kínzását némán szemlélődő Darth Vader artikulátlan Neeem!-et üvölt a Jedi visszatér nagyjelenetében, az üvegszemű ewokok ijesztően pislognak, az animatronic Yodát pedig egy digitális verzió helyettesíti a Baljós árnyakban. A változtatások miatt a rajongók a bluray-kiadás elleni bojkottra szólították fel a világ összes Csillagok háborúja-fanatikusát.