Timberlake a héten ágyba viszi Mila Kunist

2011.09.22. 11:37
Az Elhurcolva című akciófilmet csak Alkonyat-fanoknak, a Srác a biciklivelt művészfilm-rajongóknak, A Barátság extrákkalt mindenkinek ajánljuk.

Barátság extrákkal

Hét hónappal Natalie Portman és Ashton Kutcher Csak szexre kellesze után végre itthon is mozikba került az év másik legjobban várt "nem járunk, csak dugunk"-típusú blockbustere, amiben az isteni Mila Kunist az újabban egyre több filmhez leszerződő Justin Timberlake döngeti, vacsora, mozi, virág és egyéb kötelező körök nélkül. "Olyan kiszámíthatóan követi a romkomok jól megszokott fordulatait, mintha egy robotpilóta rendezte volna. Ettől persze még vicces" - írja a filmről Amerika Réz Andrása, Roger Ebert, és hasonlóan áradozik a többi kritikus is: Kunis és Timberlake kellemesen rokonszenves főszereplők (Hollywood Reporter), "Ez a romantikus filmek Red Bullja: megbízhatóan hozza a hiperaktív, szintetikus bizsergést." (New York Magazine). A forgatókönyvet maga a rendező, a Könnyű nőcskét jegyző Will Gluck írta, így nem csoda, hogy a mellékszereplők közt feltűnik Emma Stone is. A 25 milliós költségvetésű film két hónap alatt 98,6 millió dollárost termelt, ez viszont még messze elmarad a Csak szexre kellesz 147,7 milliójától. (IMDb: 6,7 pont, Rottentomatoes: 72%, Index-ítélet: -)

Elhurcolva

Az Elhurcolva nemcsak a magyar címében utal Liam Neeson Elrabolva című gyöngyszemére: az Alkonyat-filmek alatt gyúrogató tinibálvány, Taylor Lautner tényleg úgy lő és verekszik benne, mint Liam Neeson. Vagy legalábbis mint Jason Statham. A sztorit egy kezdő rövidfilmes, Shawn Christensen tákolta össze a kedvenc akciófilmjeiből és az Alkonyatból: egy gimis srác nevelőszüleiről kiderül, hogy CIA-ügynökök, akik belekeveredtek két szabadúszó kém magánháborújába, ezért elég hamar meghalnak így Lautnernek a csajával kell kiverekednie magát az összes akciófilmes kliséből. A rendező a Halálos iramban 2-t is jegyző John Singleton volt, akit nagyon durván szidnak a kritikusok: "Unalmas, vér nélküli bénaság" (Quickflix), "Taylor Lautner a rajongóinak csinálta a filmet, akiknek az is elég, ha faarccal áll a jelenetben." (Flick Filosopher). (IMDb: -, Rottentomatoes: 0%, Index-ítélet: 5/10)

Srác a biciklivel

Ezen a héten nem lesz skandináv szociovígjáték a művészmozikban, be kell érnünk a Dardenne-testvérek belga-francia-olasz drámájával, ami idén elhozta Cannes-ból a zsűri nagydíját. A történet főszereplője egy 11 éves, rosszcsont kisfiú (Thomas Doret), akit az apja (Jérémie Renier) lepasszol egy nevelőotthonba, aztán lelép. A srác viszont megszökik és keresni kezdi az apját, amiben egy pótanyukává előlépő harmincas fodrásznő (Cécile De France) is segít neki. A kritikusok így áradoztak a filmről: "Érzelmi hullámvasút a hétköznapi emberek nem mindennapi szomszédaival." (salon.com), "A legjobb kisfiús-bringás dráma a Ken Loach-féle Kes és a Biciklitolvajok óta." (Screen Daily). (IMDb: 7,7 pont, Rottentomatoes: 87%, Index-ítélet: )