Készül a Sebhelyesarcú remake-je

2011.09.22. 10:17

A Universal Pictures a Sebhelyesarcú (Scarface) remake-jét tervezi. A már két feldolgozást megért gengszterklasszikus 1932-es változata Howard Hawks rendezésében, majd 1983-ban Brian de Palma keze alatt Al Pacino főszereplésével vált kultfilmmé. Az új változat a hírek szerint nem igyekszik hű lenni egyikhez sem, csak az alaptörténetet veszi át: egy bevándorló beveszi magát az alvilágba, hogy az amerikai álom bűvöletében könyörtelen maffiafőnökké nője ki magát.

Scareface (1)

A stúdió állítólag már forgatókönyvírókkal tárgyal, a producer Marc Shmuger mellett Martin Bregman lesz, aki a 83-as változat gyártását is felügyelte.

Míg az első verzióban az olasz Tony Montana chicagói gengszter lesz, addig Al Pacino egy kubait alakít, aki Miamiban veszi át az uralmat a kokainkereskedelem felett. A kérdés, hogy egy ilyen kultfilmnek jó-e a feldolgozás. Állítólag már az 1932-es klasszikus újragondolásánál is felhördültek a rajongók, mégis hatalmas siker lett a második rész.

ScareFace (2)

Tony Montana a mai napig eladható; a Universal több mint 10 millió dvd-t adott el belőle világszerte, a híres mondat “Say hello to my little friend" pedig még mindig elterjedt mobilcsengőhang.