Sarah Jessica Parker vagy a járvány teszi tönkre a világot?

2011.09.29. 15:12

Sarah Jessica Parker a héten megint kísérletet tesz arra, hogy elvigyen a hátán egy filmet, de megint nem sikerül neki. Ellenben két érdekes filmet is bemutatnak: Eva Green és Ewan McGgregor egy járvány közepén lesz szerelmes nagyon, illetve Gael García Bernalék Kolumbusz nyomában filmeznek Bolíviában.

Csak tudnám, hogy csinálja

Nagyon lehúzták Sarah Jessica Parker új filmjét, amiben törtető üzletasszonyt alakít, akinek van egy munkanélküli férje és két gyereke. A nap számára is 24 órából áll, nincs is ideje a magánéletére. Életét ráadásul összekuszálja a váratlanul megjelenő lokális Ernyey Béla, azaz Pierce Brosnan. Egypoénos film, sok sztereotípia és közhely, érdektelen Sarah Jessica Parker, aki inkább brandként működik, mint színésznőként, ezeket olvastuk róla. A Szex és New York után nincs élet, ez biztosan látszik.

Felperzselt föld

A 130 perces, Oscar-díjra jelölt filmdráma Jeanne-ról és Simonról szól. A Kanadában élő ikerpárnak azt hagyja meg anyjuk, Nawal Marvan végrendeletében, hogy vigyenek el egy-egy borítékot sosem látott családtagjaiknak, apjuknak és testvérüknek Libanonba. A forgatókönyvet a rendező, Denis Villeneuve jegyzi, a Variety beválasztotta a tíz legígéretesebb rendező közé. A filmet két Radiohead-dal uralja, a Like a Spinnig Plates és a You And Whose Army. A Kanadai Filmakadémia idén márciusban elhalmozta Genie-díjakkal. A legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat végül az Egy jobb világ című dán film nyerte el. Itthon a Mokép forgalmazza. 

Hétköznapi pár

A szakács és a tudós szerelme járvánnyal nehezített időben - tökéletes egymondatos ajánló egy olyan giccses szerelmi drámához, amelynek a főszerepeit Eva Green és Ewan McGregor alakítják. A Hétköznapi pár nem a legjobb magyar cím a Perfect Sense-nek: a szerelem szép dolog kolera idején és különleges járvány idején is, amivel most hőseinknek alaposan szembe kell nézniük. A járvány során az emberek folyamatosan veszítik el öt érzékszervük funkcióit. A Hétköznapi párt David Mackenzie rendezte, aki letette már az asztalra a Young Adamet és a Hallam Foe-t, hogy mást ne is említsünk, így bízunk benne.

Ismeretlen föld

Gael García Bernal egy nagyon tehetséges színész, aki a Korcs szerelmekkel emelkedett ki a mexikói közegből, majd pár évre rá jött Pedro Almodóvarral A rossz nevelés, Michel Gondryval Az álom tudománya, szintén Inarrituval a Bábel, Fernando Meirellesszel a Vakság. Most rendezőt alakít, aki Bolíviába megy forgatni Kolumbusz Kristófról. Persze gyorsan kiderül, 500 év alatt mit sem változtak a dolgok, az erősebb jön és gyarmatosít: régen a spanyolok ellen lázadtak az indiánok, ma a vízellátásért harcolnak a bolíviaiak.