Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Christopher Nolan lesz az új Spielberg?

2011.10.02. 15:29

A remake-lázat meglovagoló Warner Bros. új verziót akar a 80-as évek egyik legjobb rémtörténet-gyűjteményéből, a Homályzónából, aminek a négy rövid felvonását és a bevezetőjét olyan feltörekvő filmesek forgatták le, mint a Szörnyecskék 1-2 atyja, Joe Dante, az Egy amerikai farkasember Londonban és a zombitáncos Jacko-klip kitalálója, John Landis, a Mad Max-filmek rendezője, George Miller és egy Steven Spielberg nevű fickó, aki még egész jó filmeket gyártott ekkoriban.

Az új verziót a Warner most a saját aranytojást tojó tyúkjára, a Sötét lovaggal egymilliárdos bevételt szakító Christopher Nolanre bízná, aki ezúttal egyedül vinné végig az egész filmet, társrendezők nélkül. Nolan mellett azért felmerült még vésztartaléknak Alfonso Cuarón neve is Homályzóna-rendezőként (ő volt az, aki behozta a horrort a Potter-szériába), szóba került az új Majmok bolygóját mindössze 93 millióból kihozó Rupert Wyatt, és érthetetlen okokból a Warner-vezérkar akár még Michael Bayre is rábízná a régi rémtörténeteket.

A 83-as Homályzóna egyébként maga is remake volt: összegyűjtötte az 1959 és 64 között futó The Twilight Zone tévésorozat legjobb részeit, többek között a viharba került repülő szárnyán ücsörgő gremlint, amitől eredetileg William Shatner fosott be. (via movieweb)