A Kiskakason a főszereplők a lengyelek

2011.10.04. 16:28

A Kiskakas Animációs Filmnapokat már négy éve a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animációs tanszéke rendezi a Kino moziban október 6 - 7-én. A legfrissebb termései mellett európai neves animációs iskoláit, és azok munkáit is bemutatják.

A tavalyi fesztivál a nyugat európai animációs képzés elit élvonalát vonultatta fel, idén a magyar animációval sokban rokonságot mutató lengyel iskolák, stúdiók és független alkotók bemutatása áll a középpontban. Ők manapság főszereplői a legnagyobb animációs fesztiváloknak, miután kilábaltak az Európa közép-keleti térségét sújtó anyagi és strukturális válságból.

A lengyel válogatás, a MOME Anim-filmek és egy ASF-best of (Animation Sans Frontiere - Animáció határok nélkül elnevezésű oktatási programba tömörült iskolák) vetítése mellett a Krakkói Képzőművészeti Akadémia animációs tanszéke és a varsói Human Ark animációs stúdió tart bemutatót munkáikból.

Filmkritka-Live program pedig összeereszti a színpadon a MOME Anim fiatal hallgatóit az ELTE Filmtudományi tanszék hallgatóival.