Márk
13 °C
28 °C

Nem vezettek eleget a filmben, perelt a néző

2011.10.10. 14:09

Egy Michigan állambeli nő beperelte a Drive (Gázt!) című film alkotóit, mert a trailer láttán autósüldözéses akciófilmet várt, és ezért fizette ki a belépőjegy árát a moziban, nem pedig egy egyébként kiváló karakterdrámát, amiben néha beülnek egy autóba is.

Sarah Demig a film forgalmazója, a FilmDistrict ellen nyújtott be keresetet a bíróságon, melyben azt állítja, a film nem igazán nyújtotta azt, amit az előzetesben ígért, sőt, "a filmben nagyon keveset vezettek autót." A jó Sarah itt nem állt meg, és azzal is megvádolta a készítőket, hogy teljesen felesleges és kifejezetten dehonesztáló jelenetekben mutatott be számos zsidó vallású karaktert, és az ellenük irányuló erőszakra biztatott.

A nő visszakéri a jegye árát, és azt is szeretné elérni, hogy a stúdiók és forgalmazók a jövőben ne készíthessenek félrevezető tartalmú trailereket. Ha abbahagytuk a röhögést, érdemes megjegyezni, hogy a nő és ügyvédje hótthalálos komolyan kezeli a dolgot, és szívesen képviselnék más, az előzetesek és a filmek közti tartalmi különbségek miatt csalódott mozinézők érdekeit is.