Robotok vertek politikusokat

2011.10.10. 10:19

Az amerikai mozipénztárakban Hugh Jackman az új úr: a héten nálunk is bemutatott, futurisztikus robotharcosokról szóló Rocky-története 27,3 millió dollárral nyitott (a nemzetközi jegybevételek egyelőre 22,1 millióra rúgnak). A Vasökölben Jackman egy kiöregedett/lecsúszott bokszolót alakít, aki egy kiskölyök kedvéért mlg egyszer ringbe száll - de egy olyan jövőben, amiben már nem az emberek verik véresre egymást a ringben, hanem robot avatárokból ömlik a kenőanyag.

Az eddig keresett 50 millió dollár azonban elég kevés az üdvösséghez, mert a deadline.com szerint 150 millió dollárnál lennének egálban a készítők, és már ehhez az ötvenhez is igen agresszív marketingkampány kellett (a Virgin America légitársaság új Airbus A320-as gépét vasökölnek keresztelték el, oldalát a filmben szereplő egyik robot képe díszíti, stb.) Ma Amerikában ünnep van (Colombus Day), így várhatóan még húszmilliót összekapar a film.

A heti toplista második helyére George Clooney Március idusa című politikai drámája futott be 10,4 millió dollárral, ami ahhoz képest, milyen szereposztással dolgozott a rendező (saját maga mellett a jövő nagy ígéretének tartott Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei és Evan Rachel Wood is szerepel a filmben), elég szerény eredménynek tűnik. Clooney mostanában már nem számít olyan húzónévnek, mint korábban, legutóbbi, Brad Pitt nélkül forgatott filmjei átlagosan 11-13 millió dollárt kerestek csak, igaz, nem is nagyon kerültek ennél többe, szóval nem bukott rajtuk senki.

Március idusa
Március idusa
Fotó: Ascot Elite

A film Beau Willimon egyik darabjából készült és egy idealista kampánystábtagról szól (Gosling) aki (micsoda meglepetés) egy választási küzdelem során megtapasztalja, milyen mocskos is a politika. Harmadik helyen a Delfinmese végzett 9,1 millió dollárral, negyedik pedig Brad Pitt baseballfilmje, a Moneyball lett 7,5 millióval.