Az Avatart torrentezték le eddig a legtöbben

2011.10.13. 13:04

A Torrentfreak.com időről időre közzéteszi a legtöbbször letöltött/letorrentezett filmek és tévésorozatok listáját, de eddig inkább csak heti és havi, esetleg éves statisztikákat állítottak össze - most viszont azt térképezték fel, melyik film az, amit a torrent technológia bevezetése óta legtöbbet szedtek le az internetezők.

avatar

Az ötletet a Netflix nevű internetes videókölcsönző listája adta, amin minden idők legtöbbet kölcsönzött filmjei olvashatók: ezen meglepetésre a Blind Side (A szív bajnokai) végzett sz élen, megelőzve a Crash-t (Ütközések) és a 2007-es The Bucket List-et (A bakancslista). A torrentezők első tíz filmjében a 24 millió előfizetővel bíró Netflix első három legnépszerűbb filmje sehol nem szerepel, az élen pedig az az Avatar áll, amit tényleg tök felesleges letorrentezni, mert igazán csak a moziban lehet élvezni (már aki szereti az ilyet).

A 21 millió letöltést generáló scifi mögött a Sötét lovag és a Transformers első része áll 19 millióval, majd az Eredet következik 18 millió torrentezéssel. A letöltések miatti bevételkiesésre panaszkodó stúdiófőnököknek is tanulságos lehet a lista böngészése, hiszen az Avatar eddig 2,7 milliárd dollárt keresett, a Sötét lovag egymilliárdot, a Transformers pedig 709 milliót - annyira tehát nem befolyásolja a torrentezés a mozipénztáras bevételeket, mint sejtetik velünk. A lista további része itt olvasható.