James Cameron Titanicja 3d-ben hasít

2011.10.13. 11:53
Egyre több 3d a filmek tengerén. Cameron ebben látja az esélyt, hogy a mozikultúra ne süllyedjen a mélybe.

Ezen a héten tették fel a ComingSoon.net-re James Cameron Oscar-díjas filmjének, a Titanicnak néhány kulcsjelenetét 3d-ben. A film bemutatója 2012 áprilisában lesz, a katasztrófa 100. évfordulóján.

Cameron egyetlen kockát sem szeretett volna változtatni az eredetin, de ellentétben más 3d-s utómunkákkal, ők több mint egy évet dolgoznak 300 művésszel, hogy újra végigmenjenek a film minden egyes pixelén, hogy az új moziélményt olyan hatásosra és emlékezetesre csiszolják, mint amilyen az eredeti volt.

Cameron elképzelése szerint úgy használná az utómunkát, mintha az eredetit csinálhatta volna ezzel a technikával, ám felvértezve a 3d-s fotózás és filmkészítés 10 évnyi tapasztalatával.

Az összefoglalóban többek között megtalálhatjuk a nyitójelenetet, amelyben Kate Winslet Rose-ja épp a fedélzetre lép. A Cominsoon.net szerint lenyűgöző, ahogy átlátunk az emberek derengő tömegén.

A cikk kiemeli az emlékezetes repülős jelenetet is, amelyben DiCaprio a hajó orrában kitárja szárnyait, illetve karjait - a 3d-s verzió csakugyan nagyszerű, ugyanis jól érzékelteti, hogy a hajó orra milyen messze van a víztől. "Elképesztő, hogy 3d-ben mindkét színész mennyivel fiatalabbnak látszik" - írja a cikk szerzője.

Cameron az eredeti film sikeréről is beszélt: „Azon gondolkoztam, hogy vajon mi a közös a Titanicban és az Avatarban, mert bizonyos tekintetben van hasonlóság, az nyilvánvaló. A 3d-s verzió mellett mindig szól az az érv, hogy az emberek bemenjenek a moziba, de persze rengeteg más dologról is szól. Láttunk egy nagyon sikeres 3d-s megoldást, a Lion Kinget, láttuk a Star Wars felújított verzióját, majd jön a harmadik, a negyedik… és így tovább, és akkor, azt gondolom, az emberek, nagy kedvenceiket újra látva végre megértik, hogy a 3d egy szükséges újítás, és talán visszacsábulnak a mozikba.”