8,7 millióval nyitott A dolog remake-je

2011.10.17. 08:50

Hiába jó nő a horrorfilmekből és Tarantino Halálbiztosából leigazolt Mary Elizabeth Winstead, nem startolt túl jól Amerikában a 82-es A dolog remake-je (ami valójában előzményfilm): 8,7 millió dollárral a 134. helyen áll a minden idők legrosszabb nyitóhétvégéje toplistán. A toplista első helyezettje ezúttal is Hugh Jackman robotpankrációja, a Vasököl lett, ami egy Rocky-Transformers öszvérnek álcázott unalmas családi film, csődöt mondott apukával és idegesítő kisfiúval. A második 16,1 millióval a Footloose című zenés vígjáték lett, ami a 80-as évekbeli Gumiláb című film újrája a betilthatatlan rock n'rollról.

George Clooney politikai drámája, a The Ides of March a múlt heti második helyről a negyedikre csúszott le 7,5 millióval (hazai premier: január 5). Ötödik a Delfines kaland című családi mozi 6,3 millió dollárral (magyar premier ezen a héten), Brad Pitt baseballfilmje, a Pénzcsináló viszont csak hatodik lett 5,5 millióval (hazai premier: december 8).

4,3 millióval hetedik lett Seth Rogen és az Alkonyat-sztár Anna Kendrick új vígjátéka, az 50/50 (hazai premier: december 1.), nyolcadik a Courageous című zsarudráma 3,4 millióval. Nagyon gyengén, mindössze 3,3 millió dollárral nyitott a The Big Year című vígjáték, pedig olyan veterán komikusok játszanak benne, mint Jack Black, Owen Wilson, Steve Martin és John Cleese. Az ötödik hete vetített 3D Oroszlánkirály 7,2 milliót tett hozzá az eddigi dollárhegyeihez a hétvégén.