György
14 °C
24 °C

Robert Downey Jr.: Bocsássatok meg Mel Gibsonnak!

2011.10.17. 13:40 Módosítva: 2011-10-17 13:50:39
Péntek este az American Cinematheque díjátadó ceremóniájának ünnepeltje, Robert Downey Jr., (a Vasember) arra kérte Hollywoodot, hogy bocsássanak meg Mel Gibsonnak.

Mel Gibson, akit az utóbbi időkben egyes kijelentéseivel közfelháborodást okozott, és emiatt parkolópályára is került Hollywoodban, újra színpadra lépett, hogy maga adja át a kitüntetést egyik pártfogoltjának és jóbarátjának Robert Downey Jr.-nak.

Valamelyest érthető, hogy a választás épp őrá esett. „Megkértem Melt, hogy ő adja át nekem a kitüntetést – kezdte Downey – és ennek a következő az oka: amikor nem találtam a helyem, Mel azt mondta, hogy ne adjam fel a reményt, és bátorított, hogy megtaláljam az utamat. Amikor senki más nem alkalmazott, nem volt hajlandó szerződni velem, ő adott nekem szerepet. Tetőt emelt a fejem fölé, ételt tett az asztalomra, de ami a legfontosabb: azt mondta, hogyha felelősséget vállalok szörnyű tetteimért, ha azt a kaktuszt - ő így mondta – elég hosszan ölelem, akkor válhatok újra emberré.”

„Így is tettem – folytatta – és sikerült. Minden, amit Mel kért tőlem, annyi volt, hogy egyszer majd én segítsek egy srácnak, aki hasonló helyzetben van.”

A színész ezt követően arra kérte Hollywoodot, hogy bocsássanak meg barátjának, Mel Gibsonnak az elmúlt években mutatott viselkedéséért. „Most én kérlek titeket, hogy ne forduljatok el tőle, ne zárjatok be előtte minden ajtót, és nézzék el Gibsonnak esendőségét, gyengeségeit, hogy szégyen nélkül végezhesse munkáját.”

A közönség tomboló, szűnni nem akaró ovációval fogadta a szívbemarkoló beszédet.