Rooney Marát meghánytatta a rendező

2011.10.18. 14:43
Rooney Mara
Rooney Mara

Sok név felmerült a Tetovált lány szereplőválogatásakor, voltak köztük olyan sztárok is, mint Scarlett Johansson. David Fincher rendezőnek bizonyítania kellett a stúdió felé, hogy Rooney Mara a megfelelő tetovált lány.

David Fincher, a film rendezője úgy nyilatkozott, hogy Scarlett Johansson, noha nagyszerű volt a meghallgatáskor, egyszerűen túl jó nő a forgatókönyvben szereplő Lisbeth Salander figurájához. „Az ember alig várja, hogy levetkőzzön. Salandernek olyannak kell lennie, mint E.T.nek. Nem szabad, hogy a film giccses legyen.”

Amikor felmerült Rooney Mara neve is, Fischer megörült. A szereplőválogatás tulajdonképpen azért húzódott el, mert a stúdió aggályainak adott hangot: nem tudta Marat elképzelni Lisbeth szerepében, ezért megpróbálták meggyőzni Finchert, hogy válasszon mást. A rendező azonban hajthatatlan volt.

Mara elmesélte, hogy a casting során egyszer azt mondta neki a rendező, hogy rúgjon be a fotózás előtti napon, hogy meggyőzzék a Sony-t, ha akar, tud szétcsúszott is lenni. A beszámoló szerint, Mara komolyan vette a feladatot.