Brad Pitt filmjében hullarablók a gyerekek

2011.10.23. 18:18

A 18 éven aluli zombijelölteknél csak a fiatalkorú Pitt-rajongók szülei izgultak jobban a World War Z statisztatoborzásán, derült ki abból a beszámolóból, amit a legutóbbi Brad Pitt-cikkünk után kaptunk egy kedves olvasónktól.

Tinédzser hullarablók

„Azért írok nektek, mert kamaszként én is részt veszek a nagy zombiölő filmben. Úgy nézek ki, mint egy rosszul öltözött hóember. A többi izguló statiszta gyerekkel és a még a náluk is jobban izguló szülői kísérettel én is túlestem az első próbákon, ahol két filmes és egy tolmács mondta el a következőket: "Ez egy zombifilm lesz, de inkább úgy mondanám, egy járványról szóló film, ami eluralkodik az egész világon. Amit feltétlenül tudnotok kell, de főleg a szüleiteknek, hogy itt lesz olyan alkalom, amikor zombiknak öltözött emberek csoszognak fel-alá mellettetek. Ez ijesztő lesz, de egyet biztosan állíthatok: senkinek semmi bántódása nem fog esni, mi vagyunk azok, akik ezt biztosítják. Nincs miért félnetek, azt akarjuk, hogy itt jókedv uralkodjon, és jól érezzétek magatokat.” A jókedvet többször is emlegették még, de azt is, hogy amíg a kamerák mennek, addig egy mosolyra húzódó szájat sem akarnak látni, mert ezt igenis nagyon komolyan kell venni. Rá is szóltak három mögöttem álló fiatalabb lányra, hogy azonnal álljanak el egymás mellől, mert ez nem teadélután és itt most nem lehet röhögcsélni.

tk3s ni19082011 0112
Fotó: Michael Schofield

Megkérdezték még tőlünk, ki akarna zombi lenni. Persze a nagy többség felrakta a kezét, mire az egyik férfi nevetve azt mondta nekünk, hogy igen, általában mindenki zombi akar lenni. De mi most hullarablók leszünk. Hogy ez mit is jelentett? Sorba állítottak minket, ahol a nagyobbak álltak az első sorba, mögöttünk pedig a kisebbek, két oszlopba.

Kaptunk lándzsákat, és azt az utasítást, hogy a „Felvétel!” kiáltásra egy helyben állva, a bemutatott tartás szerint állmagasságban szurkáljuk a fantáziánk által odaképzelt zombikat. Utána a „Rablók” kiáltásra a kisebbek kifutottak mögülünk és egy előttünk lefektetett padhoz rohantak, mintha az egy holttest lenne, majd köré gyűltek és jól kipakolták. „Zombies!”, hallatszott a kiáltás, erre a kisebbek visszafutottak a hátunk mögé, mire mi újra felvettük védekező pozíciónkat és nekiálltunk megint a levegőt szurkálni.

Elmondták többször is, hogy vegyünk mindent komolyan, és ne higgyük azt, hogy ha leguggolunk vagy elfordulunk, akkor nem látni, hogy nevetünk. Azt mondták, még a fűszálak hegyéről is kamera fog minket figyelni. De biztatásképpen azt is mondogatták, hogy mindig úgy ordibáljunk, ahogy csak tudunk, hisz nincs itt az a csaj a suliból, aki annyira tetszik, sem a leghelyesebb srác. Csak mi vagyunk, és ha tényleg jól játsszuk a szerepünk, akkor majd ha elvisszük a barátunkat vagy a barátnőnket a moziba, rámutathatunk a vászonra, és azt mondhatjuk: That’s me!"

Erre kellett Brad Pittnek a lefoglalt fegyverszállítmány

Sok csúszással, szigorú titoktartással és egy fegyverek miatt őrjöngő Brad Pittel egy hete startolt el a World War Z című, 150 millió dolláros költségvetésű zombis szuperprodukció forgatása Budapesten, egy kőbányai konzervgyárban. A filmet Max Brooks azonos című bestsellere alapján rendezi a legutolsó Bond-filmet, a Quantum csendjét jegyző Marc Forster. A főhős, Gerry Lane ENSZ-alkalmazott (ő lesz Brad) egy világméretű zombijárványt követően a túlélőkkel készít interjúkat, így a néző fokozatosan tudja meg, hogyan pusztult ki a fél emberiség. A forgatókönyvet a Babylon 5 és a legjobb Pókember-képregények atyja, J. Michael Straczynski írta. Az orosz katonákat, a zombijárvány moszkvai túlélőit és az agresszív élőholt sereget több ezer magyar statiszta alakítja a filmben, őket még augusztusban toborozták össze a kihalt SZDSZ-székházban.

Orosz férfiak vagy kopasz magyar csajok a zombik?

A World War Z forgatásáról a mikroblogos közösség is folyamatosan szivárogtatja az infókat. Természetesen mindenki zombi szeretett volna lenni a filmben, de egy fanatikus horrorrajongó ezt írta a statiszták kiválasztásáról a twitteren: "egyik ismerősöm szerint, aki öreg katonát játszik a Brad Pitt-filmben, a zombik főleg ruszkik, a szláv fejük miatt, meg amerikaiak".

Egy közismert tumbásznál meg azt olvastuk, hogy a járkáló hullák között magyar csajok is vannak, sőt, őket már nem is statisztáknak nevezik, hanem kiemelt női zombinak: "A Lopunk után valamiért a Dobozba sikerült menni, ami tele volt kopasz nőkkel. Az egyiket ismertem, elmondta, hogy hétfőn kezdik forgatni a Brad Pitt-filmet, és még buliznak egyet előtte. Azért kopaszok, mert így is három és fél óra a smink (nem statiszták, hanem fontosabb zombik), amit tökre megbonyolítana, ha még hajuk is lenne, szóval inkább ez. Kérdeztem, hogy kifizetik-e legalább, azt mondta, igen."

Ön is statiszta a World War Z-ben? Brad Pitt mellett kell feküdnie hullaként? Vagy pont ön mellett fut el a híres sztár? Küldjön anonim élménybeszámolót erre a címre!