A Függetlenség napja két folytatást is kap

2011.10.28. 15:03

Az év híre eddig, hogy minden idők egyik legviccesebb, de komolynak szánt filmje, az 1996-os Függetlenség napja menten két résszel is folytatódhat. A minden idők legkiválóbban parodizálható díjra is esélyes, scifi-nek tartott film ugye arról szólt, hogy a bolygóra idegen lények támadnak, a világot pedig az amerikaiak, pontosabban egy fekete pilóta, egy részeges vidéki tahó és egy zsidó matematikus menti meg egy nagyon gyorsan megírt, de a földönkívüli technológia számítógépeivel kompatibilis vírus segítségével.

independence-day

A folytatások forgatókönyveit Roland Emmerich rendező és Dean Devlin forgatókönyvíró írja, és állítólag már nagyon közel vannak a befejezésükhöz. A Függetlenség napja 800 millió dollárt kaszált a világ mozipénztáraiban, és a Fox valami hasonlót vár el a két folytatástól is. Azt egyelőre nem lehet tudni, a főszereplő Will Smith szerepelni fog-e folytatásban, mert a Fox 2009 óta próbál megegyezni vele, de a színész fizetési igénye túlmutat a Fox lehetőségein - 50 millió dollárt kér a két folytatásra, és ez, Emmerich szintén elég vaskos fizetésével együtt már sok a stúdiónak. A New York Magazine információi szerint az is elképlehető, hogy a filmet Smith nélkül készítik majd le, bár így a bevétel bizonyos részéről (becslések szerint 100-150 millió dollárról filmenként) lemondhat a gyártó.

Smith egyébként nagyon szeretne részt venni a filmekben, mert a két film párhuzamos forgatása időtakarékos lenne, és nem kellene sok időt családjától távol tölteni. A Fox viszont még jól emlékszik a 2002-es Men in Black II-re amire Smith szintén csillagászati fizetést alkudott ki magának, aztán a filmben nem nyújtott semmi olyat, ami ezt indokolta volna. Ami mindenképpen a színész oldalára billenti a mérleget az, hogy Smith talán az utolsó olyan hollywoodi akciósztár, akinek a neve majdhogynem garancia a többszázmilliós bevételre.

A folytatások történetéről egyelőre nem sokat tudni, az biztos, hogy a két film egy összefüggő történetet mesélne el, de inkább úgy, mint a Vissza a jövőbe 2. és 3. része, azaz előre és visszautalgatva, nem pedig a Harry Potter-saga két részre szedett, de tulajdonképpen egy filmnek számító befejezése. A filmek előkészítése széndékosan lassan folyik, mert Smith, aki általában két filmnél többet nem vállal egy évben, már aláírt M. Night Shyamalan következő, One Thousand A.E. című projektjéhez. (via New York Magazine)