Szolnoki terepszemle a Die Hard 5-höz

2011.11.05. 12:44

Adam Goodman a napokban Szolnokon járt terepszemlén, és ellátogatott a város Ittebei Kiss József Hadnagy helyőrségébe is a szolnoki szoljon.hu információi szerint. A továbbra is Bruce Willis főszereplésével készülő Die Hard akciófilm-sorozat ötödik részének hazai partnere, a Mid Atlantic Films vezetője elsősorban a helyőrségben szolgálatot teljesítő, szovjet típusú Mi-24-es harci helikoptereket nézte meg Lamos Imre, a laktanya parancsnoka szerint. Lamos egyben az MH 86. Szolnok Helikopterbázis vezetője.

D  US20100723002
Fotó: Ujvári Sándor

Az A Good Day to Die Hard című filmet eredetileg Csehországban forgatták volna, de a bizonytalanná vált cseh pénzügyi támogatási rendszer miatt a stáb végül Magyarországot és a 20 százalékos adóvisszatérítési kedvezményt választotta. A 20th Century Fox stúdiónál készülő produkció csehországi költségvetését 12 milliárd forintnyi koronára becsülték.

A Drágán add az életed! című filmmel 1988-ban indult széria folytatásáról a főszereplő John McClane-t alakító Bruce Willis beszélt először 2010 elején. A rendező John Moore lesz, a forgatókönyvet Skip Woods írta. A bemutatót 2013. február 14-ére, Valentin-napra időzítették.

A film főként Oroszországban játszódik, ahova John McClane azért utazik, hogy kiszabadítsa fiát. Hogy ki játssza majd az ifjabb John McClane-t, azt egyelőre nem tudni. Adam Goodman úgy tudja, a szerepre még nem választottak színészt.