Lemondott az Oscar-gála producere

2011.11.09. 13:18

Brett Ratner, a 2012-es Oscar-díjkiosztó producere kedden benyújtotta lemondását az Amerikai Filmakadémiának, miután sokak haragját magára vonta azzal, hogy meleggyalázó kifejezést használt új filmje bemutatóján. A Filmakadémia elfogadta a 42 éves filmes lemondását.

Ratner a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? című akcióvígjátéka sajtóértekezletén azt mondta egy kérdésre válaszolva, hogy nem próbált a forgatás előtt, mert "a próba buziknak való". A durva kijelentés után ráadásul a The Howard Stern Show rádióműsor vendégeként ugyancsak botrányos módon nyilatkozott szexuális életéről, amivel csak olajat öntött a tűzre.

A rendező-producer terjedelmes közleményben kért bocsánatot viselkedéséért, és adott magyarázatot az Oscar-gála produceri megbízásáról való lemondására. Mint írta, "bocsánatot kérek azoktól, akiket megsértettem a kijelentésemmel. Bénán fejeztem ki magam. Aki ismer, tudja, hogy semmi előítélet nincs bennem. Mint történetmeséléssel foglalkozó embernek, pláne vigyáznom kellett volna, hogy fogalmazok."