no

Lenyűgöző Ridley Scott scifije

2011.11.23. 16:15

Ridley Scott nagy projektjével, a Prometheusszal foglalkozik az Entertainment Weekly. A Charlize Theron, Idris Elba, Michael Fassbender és Noomi Rapace főszereplésével készülő szupermozinak most először lehet látni az űrhajóját, és elég meggyőzőnek tűnik Ridley Scott munkája.

PHsMPdYmiEZowx 1 m

A film legfontosabb űrhajója egy óriási, biomechanikus fej lesz, amit CGI-vel fognak elképesztően látványosra megcsinálni, a képek alapján ez sikerült neki. Nem véletlenül emlegetik 2012 Űrodüsszeiájaként a Prometheust. A filmet Izlandon és Marokkóban is forgatták.

A Szárnyas fejvadász, a Gladiátor, A nyolcadik utas: a Halál, az 1492 és még számtalan sikerfilm három Oscar-díjra jelölt rendezője nagyot vállalt, sokáig semmit nem lehetett tudni a projektről, például azt sem, hogy az Alien-filmeknek az előzménye lesz vagy folytatása. Később a forgatókönyvírás fázisában kiderült, teljesen új irányba viszik az Alient az alkotók: állítólag a duplaállkapcsú szörnyek biológiai fegyverek lesznek az új filmben, akiket a Nyolcadik utasban látott ormányos nép (a kánon Space Jockey-nak nevezi őket) fejlesztett ki arra, hogy ha ledobálnak egy fészekaljnyi tojást valamelyik bolygóra, az ott élőknek egy idő után annyi.

PHOEyZCLM0nBSV 1 m

A tervezett bemutató 2012. március 9.