Jacko zombitáncával búcsúztatták Pittet

2011.11.23. 10:56

Brad Pitt két hete fejezte be a World War Z magyarországi forgatását a moszkvai autógyárnak berendezett kőbányai konzervgyárban, Zombiinváziós alrovatunk elindítása után még befutott néhány olvasói beszámoló. Most ezekből közlünk záró válogatást Jackóra táncoló zombistatisztákkal, tűzijátékkal, és a rendezőnek beszóló Brad Pitt-tel.

Pezsgőzős Jacko-buli az utolsó napon

„Utolsó éjszaka volt a legnagyobb durranás, olyan hatalmas tűzijáték vette kezdetét, amit Tarlósék is megirigyelhetnének augusztus 20-án. A végén a pirotechnikusok egy egész lövészárkot lángtengerré változtattak egy robbantással - írta lelkesen statXta fedőnevű olvasónk  - De épp hogy elült az ámulat, egy ajtón keresztül beözönlöttel a zombik, és nagyon profin betanult,  vonaglós-hörgős táncba kezdek a popkirály Thriller című zenéjére, ami hangosan szólt a hangszórókból."

"Nem tudom meddig gyakoroltatták ezt a zombikkal, de mindenikek leesett az álla. Minden stábtag sikoltozott, közben a partyszervíz hozott vagy 100 üveg Don Perignont. Az utolsó forgatási nap egyébként reggel 8 körül végződött, mert a jelent szerint meg kellett várni a napfelkeltét."

A Brangelina-gyerekek betojtak a zombiktól

„A zombik ijesztően valóságosak. Állítólag elvitték őket egy kis Halloween-műsorra Brad és Angelina gyerekeihez is, de ők a Michael Jackson-koreográfia előadásakor megijedtek tőlük - írta walesiherceg nevű olvasónk - A válogatón, amikor rákérdeztek, hogy kinek van táncos múltja vagy tapasztalata, nem igazán értettem, miért van erre szükség, de azóta rájöttem. A speciális zombimozgást csak olyan ember tudja megtanulni, aki nagyon jó mozgáskultúrával rendelkezik. A forgatáson amúgy rövid baltanyéllel kellett ellenük harcolnunk , de a fegyverünk majd csak az utómunkában hatol bele a megsokszorozott zombik testébe."

tk3s bm pitt 00887878

Brad nem jó fej és mindenbe belepofázik

Walesiherceg többször is közelről látta, mit csinál Brad Pitt a végső zombiharc alatt: „A kaszabolós mozdulatsorokat először mindig Brad Pitt kaszkadőrdublőre gyakorolja be, aztán jön csak Brad. Egyszer megmutattak neki egy ütésváltás kombinációt. Sztárunk kipróbálta, majd rázta a fejét, ez így nem jó, máshogy kell. A hozzáértők vakaróztak egy sort, majd gyorsan átalakították a koreográfiát. Aztán kiválasztottak még néhány jól mozgó statisztát, akik mögötte küzdhettek, nekik nagy az esélyük arra, hogy a film néhány képén közösen szerepeljenek Braddel. Közülük kettőhöz hozzá is szól a világsztár!

Brad máskor amúgy csak a stábtagokkal jópofizik, a statisztákkal nem, inkább a munkára koncentrál. A filmnek ő az egyik producere, és úgy tűnik, nagyon komolyan veszi ezt: sokszor hozzászól a rendező elképzeléseihez. Például az utolsó csatában, amikor a főszereplő elkezdi biztatni az oroszokat, hogy szálljanak szembe a zombikkal, Brad nem hajlandó a fegyverét a földhöz verve, ütemes kiáltásokkal csalogatni a szörnyeket. Ő a levegőben akarja lóbálni a fegyvert és nem akar kiabálni. Mit tehet a rendező? Nyel egyet és helyesel, hogy milyen jó ötlet, Brad!"

A tűzijátékért lelkesedő statXta szerint viszont Bard Pitt nem is volt annyira jó fej: „Mindig egy Jaguárral közlekedett és két kiemelt testőre volt. A luxuslakókocsija a Kocka utcai Location Office közvetlen közelében volt. Talán az utolsó forgatási napon, hajnalban megjelent Andy Vajna is egy kisebb pereputtyal, meg a testőrével, hogy ők most akkor jöttek Bradhez. Bradet viszont annyira nem érdekelte, egy jó darabig várakoztak a fagyban mire kijött hozzájuk a lakókocsiból.

Angelina Jolie is megjelent párszor egy fekete Transporterrel, volt hogy az édesanyja is elkísérte. Ő teljesen közvetlenül viselkedett amíg a férje forgatott. Jött-ment a stábtagok között, még a hot dogért is sorba állt a stábbüfében. Ő jó fej volt."

Elkobzott kések, lefoglalt mobilok

„A stáb létszáma kb. 300 körül mozgott, ehhez jött hozzá naponta 300-700 statiszta - írta még statXta - A statiszták beléptetése külön statisztabejárón történt, itt biztonsági őr fogadta őket, a ruházat és a csomag átvizsgálására felkészülve. Ahol találtak bekapcsolt telefont, azt elkobozták és elzárták egy szekrénybe, de a forgatás végén visszakaphatta. Persze koboztak el gázpisztolyokat, 100-as szöget és rengeteg kést , sőt állítólag egy lombfűrészt is."

Az elkobzott mobiltelefonokról walesiherceg is írt: "A konzervgyár bejáratánál rendőr állítja le a forgalmat, a biztonságiak kiabálva terelnek minket. Furán érzem magam, mert úgy kezelnek minket, mint egy lepusztult csürhét. És bár tényleg lepusztultan nézünk ki, és csordában haladunk, azért emberi bánásmódot akarok! Mindenkit átvizsgálnak és megmotoznak, tilos bevinni szúró- és vágóeszközt, alkoholt és fényképezőt. Mobilt szabad, de csak kikapcsolva. Telefonálni csak a nagyszünetben, a pihenőben lehetett az elején, aztán amikor az egyik napilapban megjelent néhány forgatási kép, ezt a lehetőséget beszüntették."

"Sokat érhetnek a paparazzifotók, mert a biztonságiak mindent elkövettek, hogy ne készülhessenek el - folytatja walesiherceg - A statisztapihenőhöz vezető folyosón minden ablakot leragasztottak fekete lepedővel, így sajnos nem láthattunk rá a lakókocsivárosra, ahol a stábtagokat helyezték el. A pihenőben vegyes volt a társaság, a serkenő bajszú srácoktól a hajléktalanokig sokféle statiszta ült körülöttem: diákok, tanárok, fogatlan, rosszarcú figurák, és tisztességben megőszült nénik beszélgettek arról, hogy mostanában akadt statisztamunka bőven a Borgiákban, a Katedrálisban és a Titanicban. Egy műszak a zombikkal 12 órás volt, amiért 7 ezer forint járt, a túlóráért óránként 700. Tehát egy hosszú éjszaka bére akár 9-10 ezer forint is lehet, ami azért nem rossz pénz."

Szar volt, de jó volt

Sterling nevű olvasónk a többiekhez képest megkapó tömörséggel és némi önellentmondással számolt be a forgatásról: „Szar volt minden este. Meg hideg és némi fejetlenség, de gyakorlatilag ahogy távolodunk időben az utolsó forgatási éjszakától, annál faszább emlék lepusztult cuccban, tákolt páncélokban, kaszával vagy Thor-kalapáccsal irtani a zombikat, miközben szakad a hó, füstöl az égő autógumi és sniperek lövöldöznek. A végén már szinte elhittem, hogy igazi az egész. Jó móka volt.”