Harrison Ford visszatér az űrbe

2011.12.01. 16:12

Már javában folyik az Ender’s Game című új sci-fi kalandfilm castingja. A hírek szerint Hyrum Graff szerepére a rendező Harrison Fordot szemelte ki. A produkció eddigi biztos címszereplői között van Asa Butterfield, aki korábban olyan filmekben játszott, mint a Leleményes Hugó vagy a Nanny McPhee és a nagy bumm.

A történet Orson Scott Card díjnyertes sci-fi regényén alapszik: egy titkos kormányprogram keretében tehetséges gyerekeket képeznek ki, hogy megakadályozzák az idegenek közelgő támadását. A film rendezője, Gavid Hood saját kezűleg írta az Ender’s Game forgatókönyvét. Jelenleg a kis katona trénerét keresi a producer Roberto Orci, Alex Kurtzman, Hodd és az Ender’s Game írója.

A hírek szerint a mester szerepére először Viggo Mortensen neve ugrott be Graffnak, de a tárgyalások nem vezettek eredményre. Most más nagy sztárokat keresnek a produkcióhoz, és úgy tűnik Harrison Ford neve első helyen szerepel a listán. Fordnak nem ez lenne az első ilyen típusú szerepe, hiszen az 1983-as Jedi visszatérben is volt már része űrkalandban. Graff, a mentor karaktere az egyik legkedveltebb sci-fi karakter, így valószínűleg számos színész szívesen eljátszaná majd a szerepet. Ez azt jelenti, hogy várhatóan a döntés hosszú folyamat eredménye lesz, és a válogatások elhúzódnak még egy darabig.